Bulgarian (Български) English (United Kingdom)
Четвъртък, 17 Октомври 2019
 
 


Банер


Наблюдавайте мислите си – те стават ваша съдба

 

Ако вие сте тук, твърде вероятно е да имате някакъв проблем, с който не можете да се справите самостоятелно. На вас ви се струва, може би, че проблемът е превзел и ръководи целия ви живот, докато, в действителност, той заема само една нищожна частица от вашия мозък.

Вашият мозък. Сигурно твърдението, че вашият проблем се дължи на вашия мозък, ви се струва несериозно, абстрактно и предизвиква вашето недоверие. Но преди да махнете с ръка и да поемете в някоя утъпкана посока, може би ще решите да узнаеете някои неща за човешкия мозък, които със сигурност ще ви бъдат от полза.

Известно е, че човешкият мозък има огромен потенциал, от който ние използваме – в най-добрия случай – само 10%. Помислете: невроните в мозъка са повече от видимите звезди в космоса и само в един човешки мозък невронните пътища са толкова дълги, че могат да обиколят Земята (по екватора!) три пъти. Цялата невронна мрежа, като информация, е по-голяма от интернет, а възможните комбинации на информационни единици е на практика безкраен.

Така че ВАШИЯТ ПРОБЛЕМ Е САМО ЕДНА НЕВРОННА КОМБИНАЦИЯ. Стотина неврона са се свързали по определен начин и са отговорни за усещанията и представите, предизвикани от този начин на възприемане. На вас ви се струва, че нямате контрол над тази ситуация, НО САМО ТАКА ВИ СЕ СТРУВА.

Предстои ви да се убедите, че имате контрол не само върху тази ситуация, но и върху целия си мозък и респективно – върху целия си живот.

Когато хората не знаят това (защото никой не им е казал за тази възможност), когато не знаят как да общуват с мозъка си, той си прави каквото си поиска, независимо дали това им харесва. Така хората се превръщат в негови жертви.

Още нещо: мозъкът работи непрекъснато, 24 часа, той е като машина, която няма копче за изключване. И ако вие не го ангажирате с нещо, което да ви е интересно и да ви харесва, винаги ще се намери някой или нещо, което да го ангажира и по принцип – с неща, които не ви харесват.

Така че, когато дойдете при нас, ще се убедите в 3 много важни неща:

Първото е, че ВИЕ ИМАТЕ КОНТРОЛ върху мозъка си, достатъчен, за да ви служи така, както вие искате и при това – цял живот;

Второ – ще ви помогнем да се научите да общувате с мозъка си на неговия език;

Трето – колкото и да е странно, трябва да сте благодарни на проблема си, защото именно той ви довежда до тези ви способности, които ще го решат и които вие дори не сте си представяли, че притежавате.

Много добре знаете как действа дистанционното на телевизора: с него сменяте програмите, усилвате и намалявате звука, настройвате картината както ви харесва. Телевизорът и дистанционното си пасват перфектно. Също както вие и вашият мозък. Само че вие имате едно огромно предимство. Програмите на телевизията ги правят други хора и не винаги можете да намерите предаване, което да ви харесва. А когато се обръщате към вашия мозък на неговия език, вие сте сценариста, режисьора и главния герой и можете да си правите колкото искате предавания, които ви харесват именно на вас. И това няма да е нечий чужд живот, който наблюдавате на екрана, а вашият собствен живот, който живеете така, както си го направите.

Така че дистанционното е вашето съзнание, телевизията е вашият мозък, а сценарист, режисьор, водещ и главен герой, сте самият вие.