• Eventus Bulgaria
  • Eventus Bulgaria
  • Eventus Bulgaria
  • Eventus Bulgaria
 
 
Bulgarian (Български) English (United Kingdom)
Вторник, 19 Ноември 2019
 
 


Банер


Хармония, песен, традиции

 

Корпоративното пеене се използва в големия бизнес от близо 100 години като практика за сплотяване на екипи. Пеенето в екип е свеж, творчески и вдъхновяващ начин за сплотяване на хората в една организация. То повдига духа и изгражда доверие. То е забавно, весело, приятно занимание, което провокира най-доброто у човека и спомага за създаване на хармоничен, ефективен и щастлив колектив.
 
Мистерията на българската народна песен предлага ефективен начин за изграждане на истинска екипна хармония чрез споделеното предизвикателство да пеем заедно уникалните неравноделни ритми и великолепни хармонии на българската народна песен.


Какви са ползите?

Пеенето на българска народна песен е толкова вълнуващо, колкото и предизвикателно. Всеки участник развива:

  • Увереност в способността си да посреща "невъзможното"
  • Способност да превръща „дефектите“ в ефекти
  • По-добра комуникация и осъзнаване на екипната работа
  • Чувството, че е ценен в организацията
  • Удовлетвореност от постигането на нещо уникално, като част от екипа.

А знаете ли, че:

Научно е доказано , че пеенето е здравословен начин за намаляване на стреса, нормализира кръвното налягане, засилва имунната система, засилва паметта и дори решава проблеми с хъркането. И тъй като пеенето ангажира целия мозък, то може да стимулира интуицията и вътрешната прозорливост, изначално заложени у всеки от нас.

 
За кого е предназначен продуктът?
 
Тийм билдинг  „Хармония, песен и традиции“ е предназначен за всяка група от хора, в която отделните членове трябва да адаптират личния си ритъм към един общ, а индивидуалният принос да се съвмести, за да се постигне хармоничен, завършен, цялостен резултат.

Ако желаете да бъде добавен дух на състезателност можем да организираме своеобразно надпяване като мотивация за вашия екип да използва синхронизирано уменията си за справяне с „конкурентите“.
 
N.B. Бихме желали да подчертаем отново, че за участие в тийм билдинга не е необходимо участниците да имат предишен опит в пеенето. Ние вярваме, че който може да говори, може и да пее, а практиката ни е показала, че тези, които проявяват най-голяма съпротива за пеене и притеснение в началото, най-трудно спират накрая. (Повече за мита за фалшивото пеене можете да прочетете тук)
 
Ако искате вашият тийм билдинг да е още по-наситен откъм преживявания, ви предлагаме възстановка на трудов обичай който онагледява как са постъпвали старите българи с тези членове на “екипа”, които са влизали в дисонанс с общата хармония. (Възстановката е възможна на територията на община Априлци).
 
Тийм билдинг  „Хармония, песен и традиции“ се води от Веско Самуилов, музикант с 40-годишен творчески опит и ръководител на няколко фолклорни формации. Веско Самуилов провежда обучения – уъркшопове по българско народно пеене за хорове и тийм-билдинги във Великобритания и има покани за провеждане на обучения и от САЩ и Франция.
 
Мястото за провеждане на заниманията по българско народно пеене може да изберете сами или да се обърнете към нас за съдействие. Ние препоръчваме провеждането на този вид тийм билдинг да бъде в автентична българска атмосфера. 
 
За постигане на по-добро полифонично звучене е добре групата да бъде от поне 15 участника.